Esiintyjät

Erika Alajarvi. Kuva: Jorma Airola

Erika Alajärvi – tanssi, palmas

Erika Alajärvi (s. 1970), on toiminut flamencotanssijana ja -opettajana yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Hän on tehnyt koreografioita niin flamencoteoksiin ja näyttämölle, joista tunnetuimpina mainittakoon sooloteokset Lonh ja ¡Hyvästi Carmen! sekä ryhmäteokset GAIA, memento ja Women In Me, kuin yksittäisiä perinteiseen flamencoon luettavia tanssinumeroita. Vuosina 2001-2009 Alajärvi tanssi suomalaisen uuden flamencon uranuurtajana ja taiteellisena edelläkävijänä tunnetussa ryhmässä, Canelassa. Ryhmä tuli tunnetuksi Espanjalaisesta Sarjasta, neljän espanjalaisen huippuflamencotanssijan – Bélen Maya, Israel Galván, Rafaela Carrasco ja Andrés Marín – Canelalle valmistamista koreografioista. Lisäksi hän on tanssinut Katja Lundénin, Anna Palmion ja Milena Urmaksen flamencoteoksissa sekä Arja Raatikaisen tanssiteoksessa.  Kotisivut: http://hierbabuena.fi

 

Tove Djupsjöbacka. Kuva: Monica Sihlén.

Tove Djupsjöbacka – tanssi, palmas

Tove Djupsjöbacka (s. 1980) Helsingistä on flamencon monitoimija. Hän on esiintynyt tanssijana, palmerona, cajonistina, viulistina ja laulajana useiden Pohjoismaiden johtavien flamencotaiteilijoiden kanssa. Soolokoreografioiden lisäksi hän on laatinut koreografioita mm. La Kalevala -teokseen (2003, yhdessä Kaari Martinin kanssa) sekä tanssinut mm. Kaari Martinin, Katja Lundénin ja Maija Lepistön flamencotanssiteoksissa. Djupsjöbacka pitää säännöllisesti tanssin, rytmiikan ja teorian tiiviskursseja sekä luentoja eri puolilla Suomea. Koulutukseltaan hän on filosofian maisteri pääaineenaan musiikkitiede, tutkimusaiheenaan flamenco, sekä ensimmäisenä suomalaisena flamencon maisteri Barcelonan musiikkikorkeakoulusta (ESMUC), pääaineena flamencologia eli tieteellinen flamencotutkimus.
Kotisivut: http://www.tovedjupsjobacka.com

 

Toni Jokiniitty. Kuva: Mia Brunila

Toni Jokiniitty – kitara

Toni Jokiniitty (s. 1981) on aloittanut flamencokitaran soiton 1990-luvulla, ja toiminut alalla ammattilaisena yli kymmenen vuotta. Hän on perehtynyt flamencoon asumalla Espanjan Sevillassa, ja saanut oppia mm. Martín Chicolta ja Chicuelolta. Toni julkaisi ensimmäisen soololevynsä Promesa vuonna 2015, ja valmistelee parhaillaan uutta levyä. Hän on esiintynyt sekä solistina että säestäjänä eri puolilla Suomea sekä Baltian maissa, Saksassa, Ruotsissa ja Espanjassa. Kotisivut: www.tonijokiniitty.fi 

Ulla Mäkilä. Kuva: Monica Sihlén.

 

Ulla Mäkilä – laulu

Ulla Mäkilä (s. 1979) on tutustunut flamencoon tanssin kautta mutta sittemmin opiskellut flamencolaulua Sevillassa (Espanja) Centro de Arte y Flamenco de Sevilla ja Fundación de Arte Flamenco Cristina Heeren kouluissa. Hän on ollut tanssijana mukana mm. Erika Alajärven ja Milena Urmaksen tanssiteoksissa sekä laulajana mm. Erika Alajärven, Tove Djupsjöbackan, Maija Lepistön sekä Marja Rautakorven teoksissa/tanssiesityksissä.

 

Marja Rautakorpi. Kuva: Matti Sten

 

Marja Rautakorpi – tanssi, palmas

Lempäälästä kotoisin oleva Marja Rautakorpi (s. 1991) kuuluu suomalaisen flamencon nuoriin lupauksiin. Hän aloitti flamencotanssiopintonsa 7-vuotiaana ja jatkokouluttautui myöhemmin Espanjassa mm. Madridin María de Ávila -konservatorion flamencopedagogilinjalla ensimmäisenä ulkomaisena vaihto-opiskelijana. Rautakorpi on laajentanut osaamistaan taidetanssin saralla Savonia-ammattikorkeakoulussa, josta hän on valmistunut tanssinopettajaksi. Rautakorpi on opettanut flamencoa ympäri Suomea lapsille ja aikuisille alkeista edistyneisiin ja toiminut tanssijana ja koreografina lukuisissa eri produktioissa ja –kokoonpanoissa perinteisestä flamencosta nykyflamencoon. Rautakorven viimeisin koreografinen työ Batácora on valmistettu yhteistyössä flamencotaiteilija Maija Lepistön kanssa ja se saa ensi-iltansa Tampereen Flamencoviikolla kesällä 2018.

 

Vieraileva taiteilija:

Marianne Holmboe. Kuva: Matti Sten

Marianne Holmboe – laulu

Marianne Holmboe Ruotsista on monipuolinen laulaja, joka on flamencon lisäksi erikoistunut myös arabialaiseen musiikkiin. Göteborgissa vaikuttava norjalaissyntyinen laulajatar on julkaissut muun muassa duo-levyn De noche (2014) yhdessä ruotsalaiskitaristi Emil Pernbladin kanssa. Koulutukseltaan hän on musiikinopettaja ja laulupedagogi. Marianne Holmboe on tehnyt yhteistyötä Camino Flamencon taiteilijoiden kanssa jo Tukholmassa 2016 ja esiintyi ryhmän vierailijana kahdella kiertueella vuonna 2018.
Kotisivut: www.marianneholmboe.se