Esiintyjät

Kuva: Jorma Airola

Erika Alajärvi – tanssi, palmas

Erika Alajärvi (s. 1970) aloitti flamencon opinnot vuonna 1990 ensin Suomessa ja sittemmin 1991 alkaen myös Espanjassa mm. Madridissa Flamencon ja Espanjalaisen tanssin keskuksessa Amor de Dios -studiolla. Yli kaksikymmenvuotisen uran aikana hän on työskennellyt tanssijana ja -opettajana sekä tehnyt monipuolisesti koreografioita niin flamencoteoksiin ja näyttämölle kuin yksittäisiin tanssinumeroihin. Vuosina 2001-2009 Alajärvi toimi suomalaisen uuden flamencon uranuurtajana ja taiteellisena edelläkävijänä tunnetussa ryhmässä, Canelassa. Canela tuli tunnetuksi Espanjalaisesta Sarjasta, espanjalaisten huippuflamencotanssijoiden – Bélen Maya, Israel Galván, Rafaela Carrasco ja Andrés Marín – ryhmälle valmistamista koreografioista. Lisäksi hän on vieraillut tanssijana mm. Katja Lundénin, Anna Palmion ja Milena Urmaksen flamencoteoksissa sekä Arja Raatikaisen tanssiteoksessa. Työ tanssijana ja opettajana on vienyt eri puolille Suomea sekä vierailuille Espanjaan, Ruotsiin, Venäjälle ja Viroon.  http://hierbabuena.fi

Kuva: Monica Sihlén.

Tove Djupsjöbacka – tanssi, palmas

Tove Djupsjöbacka (s. 1980) Helsingistä on flamencon monitoimija. Hän on esiintynyt tanssijana, palmerona, cajonistina, viulistina ja laulajana useiden Pohjoismaiden johtavien flamencotaiteilijoiden kanssa. Soolokoreografioiden lisäksi hän on laatinut koreografioita mm. La Kalevala -teokseen (2003, yhdessä Kaari Martinin kanssa) sekä tanssinut mm. Kaari Martinin, Katja Lundénin ja Maija Lepistön flamencotanssiteoksissa. Djupsjöbacka pitää säännöllisesti tanssin, rytmiikan ja teorian tiiviskursseja sekä luentoja eri puolilla Suomea. Koulutukseltaan hän on filosofian maisteri pääaineenaan musiikkitiede, tutkimusaiheenaan flamenco, sekä ensimmäisenä suomalaisena flamencon maisteri Barcelonan musiikkikorkeakoulusta (ESMUC), pääaineena flamencologia eli tieteellinen flamencotutkimus.
Kotisivut: http://www.tovedjupsjobacka.com

Kuva: Mia Brunila

Toni Jokiniitty – kitara

Toni Jokiniitty alias Tony de María (s. 1981) on aloittanut flamencokitaran soiton 1990-luvulla, ja toiminut alalla ammattilaisena yli viisitoista vuotta. Hän on perehtynyt flamencoon asumalla Espanjan Sevillassa, ja saanut oppia mm. Martín Chicolta ja Chicuelolta. Toni julkaisi ensimmäisen soololevynsä Promesa vuonna 2015, ja on julkaissut taiteilijanimellään uutta musiikkia vuodesta 2021 alkaen digitaalisessa muodossa. Hän on esiintynyt sekä solistina että säestäjänä eri puolilla Suomea sekä Baltian maissa, Saksassa, Ruotsissa ja Espanjassa. Kotisivut: www.tonijokiniitty.fi 

Kuva: Monica Sihlén.

Ulla Mäkilä – laulu

Ulla Mäkilä (s. 1979) on tutustunut flamencoon tanssin kautta mutta sittemmin opiskellut flamencolaulua Sevillassa (Espanja) Centro de Arte y Flamenco de Sevilla ja Fundación de Arte Flamenco Cristina Heeren kouluissa. Hän on ollut tanssijana mukana mm. Erika Alajärven ja Milena Urmaksen tanssiteoksissa sekä laulajana mm. Erika Alajärven, Tove Djupsjöbackan, Maija Lepistön sekä Marja Rautakorven teoksissa/tanssiesityksissä.

Kuva: Matti Sten

Marja Rautakorpi – tanssi, palmas

Lempäälästä kotoisin oleva Marja Rautakorpi (s. 1991) kuuluu suomalaisen flamencon nuoriin lupauksiin. Hän aloitti flamencotanssiopintonsa 7-vuotiaana ja jatkokouluttautui myöhemmin Espanjassa mm. Madridin María de Ávila -konservatorion flamencopedagogilinjalla ensimmäisenä ulkomaisena vaihto-opiskelijana. Rautakorpi on laajentanut osaamistaan taidetanssin saralla Savonia-ammattikorkeakoulussa, josta hän on valmistunut tanssinopettajaksi. Rautakorpi on opettanut flamencoa ympäri Suomea lapsille ja aikuisille alkeista edistyneisiin ja toiminut tanssijana ja koreografina lukuisissa eri produktioissa ja –kokoonpanoissa perinteisestä flamencosta nykyflamencoon. Rautakorven viimeisin koreografinen työ Batácora on valmistettu yhteistyössä flamencotaiteilija Maija Lepistön kanssa ja se saa ensi-iltansa Tampereen Flamencoviikolla kesällä 2018.

 

Vieraileva taiteilija:

Kuva: Matti Sten

Marianne Holmboe – laulu

Marianne Holmboe Ruotsista on monipuolinen laulaja, joka on flamencon lisäksi erikoistunut myös arabialaiseen musiikkiin. Göteborgissa vaikuttava norjalaissyntyinen laulajatar on julkaissut muun muassa duo-levyn De noche (2014) yhdessä ruotsalaiskitaristi Emil Pernbladin kanssa. Koulutukseltaan hän on musiikinopettaja ja laulupedagogi. Marianne Holmboe on tehnyt yhteistyötä Camino Flamencon taiteilijoiden kanssa jo Tukholmassa 2016 ja esiintyi ryhmän vierailijana kahdella kiertueella vuonna 2018.
Kotisivut: www.marianneholmboe.se