Svenska

Camino Flamenco är ett kollektiv bestående av fem finländska flamencoartister:

Toni Jokiniitty – gitarr
Ulla Mäkilä – sång
Erika Alajärvi – dans, palmas
Tove Djupsjöbacka – dans, palmas
Marja Rautakorpi – dans, palmas

Då gruppen uppträder sammansmälter dans och levande musik till en harmonisk helhet. De tre dansarna har alla sin personliga stil och är dessutom i olika åldrar. Repertoaren bygger på traditionell flamenco med egna kryddor, och både varierande dansnummer, stämningsfulla sångsolon och virtuosa gitarrsolon ingår.

decadas 2016.movie from Hierbabuena on Vimeo.

Camino Flamenco debuterade tillsammans i Stockholm våren 2016 och har uppträtt flitigt i ett par års tid under namnet ”Décadas – Flamencon voimaa!” (Décadas – Flamencons kraft). Hittills har man uppträtt bl.a. på Helsingfors XX Flamencofestival och Kaustby folkmusikfestival samt på talrika estrader i hemlandet, från Sibeliusmuseum i Åbo till Kemijärvi kulturcentrum. Tillsammans har gruppen uppträtt i Finland och Sverige, var för sig har dessa flamencos även gästspelat i Spanien, Danmark, Estland, Lettland, Litauen och Ryssland.

Uppträdanden kan gärna kombineras med en introduktionsföreläsning, där Tove Djupsjöbacka ger publiken chansen att fördjupa sin kunskap om flamenco innan – Tove föreläser gärna även på svenska.

Fråga också efter kurser i dans, gitarr, sång och rytmik! Åtminstone dans- och rytmikkurser erbjuds även på svenska.

Kontakta oss: camino[at]caminoflamenco.fi

Facebook: http://www.facebook.com/decadasflamenco/